Hengst Westpoint

Logo Westpoint

Grand Prix dressuur met Kirsten Beckers en Emmelie Scholtens
Wereldkampioen zesjarige dressuurpaarden 2009
Winnaar Pavo Cup vierjarigen 2007
Topper KWPN Verrichtingsonderzoek 2006
Reserve-kampioen KWPN Hengstenkeuring Den Bosch 2006

Kleur: Zwart
Stokmaat: 1.70m
Geboortedatum: 23 juni 2003
Keur
Nr 1 KWPN fokwaarde ranking
WFFS: geen drager

Preferent

 

WESTPOINT

Er zijn maar weinig paarden met zo’n geweldige palmares als Westpoint. Voor zijn prestaties in de fokkerij is hij door het KWPN onderscheiden met het keurpredicaat. Zijn nakomelingen presteren uitstekend in de dressuursport en bezorgen hun vader een fokwaarde dressuur van 158 met een betrouwbaarheid van 93 procent.

In de sport bewees Westpoint zich met Kirsten Beckers en Emmelie Scholtens op het hoogste niveau, de Grand Prix. Hierin behaalde de imponerende zwarte hengst mooie resultaten en overwinningen onder andere in de Kür op Muziek van het CDI4* in Arnhem. Westpoint won de VHO Trofee tijdens de KWPN Hengstenkeuring met Kirsten Beckers. Dat hij bij de top behoorde bewijzen de A-kaderscores die Westpoint behaalde tijdens zijn nationale en internationale loopbaan.

Na een fantastisch resultaat in het verrichtingsonderzoek kwam Westpoint op driejarige leeftijd onder het zadel van Emmelie Scholtens. Een jaar later waren ze de beste in de Pavo Cup voor vierjarigen een jaar later volgde de reserve-titel bij de vijfjarigen.

Zijn talent ontwikkelde zich zo goed dat Westpoint in 2009 in Verden gehuldigd werd als Wereldkampioen van de zesjarige dressuurpaarden. Emmelie Scholtens reed Westpoint naar een topscore met een 9,5 voor zijn galop.

Emmelie Scholtens: “Ik kreeg Westpoint direct na het verrichtingsonderzoek te rijden. Ik vond hem gelijk een heel leuk paard. Hij was heel vrolijk en echt werkwillig. Het was echt een persoonlijkheid. Ik won met Westpoint de Pavo Cup voor vierjarigen en het jaar daarop werden we tweede. Westpoint was het eerste paard waar ik wereldkampioen mee werd. Dat was wel iets geweldigs. Westpoint had ook heel veel mee. Het was een mooie zwarte hengst, hij had drie hele goede gangen en een heel fijn karakter. Hij had er iedere dag zin in. Hij had echt de kwaliteiten en het talent én hij was ook niet kijkerig. Ik kende hem door en door. In 2016 kreeg ik hem weer te rijden en startte ik hem in de Grand Prix. Westpoint was nog hetzelfde paard. Hij had toen ook nog iedere dag zin om aan het werk te gaan.”

Jazz
pref Stb.

COCKTAIL
Stb. pref

PURIOSO

ULISSA

CHARMANTE
prest keur

ULSTER

WARMANTE

JERLINDA
prest pref
Elite prok

MICHELANGELO
Stb. Elite

PASTEUR XX

MIAMI

BERLINDA
pref ster

LE MEXICO

TERLINDA

Westpoint onder het zadel

“Westpoint hadheel veel mee. Het was een mooie zwarte hengst, hij had drie hele goede gangen en een heel fijn karakter. Hij had er iedere dag zin in. Hij had echt de kwaliteiten en het talent én hij was ook niet kijkerig.”

Emmelie Scholtens / Amazone
Westpoint

AFSTAMMING

Westpoint treedt in de voetsporen van zijn beroemde vader Jazz, de legende die de dressuursport een nieuwe dimensie heeft gegeven. Westpoint is een van de 125 nakomelingen van Jazz die in de Grand Prix is geklasseerd.

De merrie Jerlinda bracht naast Westpoint twee Z-dressuurpaarden, één ster en twee keurmerries. Daarvan is Westpoint’s volle zus Vita de bekendste. Deze vos liep een top verrichting met 87 punten in de IBOP. Jerlinda is een dochter van de Trakehner-hengst Michelangelo die al veredelaar en zeker als moedersvader van vele topdressuurpaarden naam heeft gemaakt.

De moederlijn van Westpoint leverde vele dressuurpaarden op Z-niveau en hoger.

Bestel hier